Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
30 dkg parasztkolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg (új)krumpli, 1-2 szál hegyes erős zöldpaprika, 3-4 fej vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors, zsír |
A krumplit jól megsikálom, ha újkrumpli, nem hámozom meg. Kétcentis kockákra vágom, és beborítom egy (oldalain is) jól kizsírozott tepsibe. A zöldségféléket megtisztítom, megmosom, és azok is a tepsiben végzik: a vöröshagymát gerezdekre vágom, a fokhagymát és a paprikát szeletelem. A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikára vágom, és ezek is a tepsiben landolnak. Megsózom, alaposan megborsozom, jól összekeverem, és mehet be fedetlenül a 200 fokos forró sütőbe (vagy kemencébe). Tízpercenként óvatosan átkeverem, és addig sütöm, míg a krumpli élei pirulni nem kezdenek, kb. 50-60 perc. Ekkor meghintem pirospaprikával, elkeverem, és tálalom. Kovászos uborka, savanyú dinnye, ropogós héjú, puha belű félbarna kenyér legyen az asztalon, nomeg a kosztosok kedvenc bora. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|