recept: Becskei kemencés pecsenye, Kifőzde
Becskei kemencés pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

30 dkg parasztkolbász,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kg (új)krumpli,
1-2 szál hegyes erős zöldpaprika,
3-4 fej vöröshagyma,
4-6 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, só, bors, zsír




A krumplit jól megsikálom, ha újkrumpli, nem hámozom meg. Kétcentis kockákra vágom, és beborítom egy (oldalain is) jól kizsírozott tepsibe. A zöldségféléket megtisztítom, megmosom, és azok is a tepsiben végzik: a vöröshagymát gerezdekre vágom, a fokhagymát és a paprikát szeletelem. A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikára vágom, és ezek is a tepsiben landolnak.

Megsózom, alaposan megborsozom, jól összekeverem, és mehet be fedetlenül a 200 fokos forró sütőbe (vagy kemencébe). Tízpercenként óvatosan átkeverem, és addig sütöm, míg a krumpli élei pirulni nem kezdenek, kb. 50-60 perc. Ekkor meghintem pirospaprikával, elkeverem, és tálalom.

Kovászos uborka, savanyú dinnye, ropogós héjú, puha belű félbarna kenyér legyen az asztalon, nomeg a kosztosok kedvenc bora.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tepsiskrumpli
 tepsishús
 dorozsmai bicskás pecsenye
 kaszás aprópecsenye
 sertésborda parasztosan

Forrás: A "Mi van otthon?" elvén készült.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.06.05. Utoljára frissítve: 2013.06.05.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 21:58:54 - 2.1)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez